Ommel ry

Yhteisöllistä ompelun iloa

Ommel 2023

Ommel 2023

Ompelijoiden oma festivaali tulee taas!

Odotettu Ommel-festivaali tulee taas! Tapahtuma on ompelijoiden oma festivaali, ja se rakentuu Espoon Opinmäki-koulukeskukseen 9.–11.6.2023. Viikonloppu tulee jälleen olemaan täynnä kursseja, työpajoja, luentoja sekä ompelulaneja – ja tietenkin myös ihania kankaita, ompelutarvikkeita ja koneiden testailua!

Tänä vuonna mukana on yli 40 yritystä, joten kankaiden, tarvikkeiden ja koneiden valikoima tulee olemaan laaja. Käy tutustumassa näytteilleasettajiin ennakkoon täällä!

Kurssi- ja lanipaikkojen myynti on käynnissä. Koko Ommelin ohjelman löydät täältä! Työopajat ja luennot ovat ilmaisia, eivätkä ne vaadi ennakkoilmoittautumista.

Tapahtuma on avoinna

perjantaina 9.6. klo 12–20

lauantaina 10.6. klo 10–18

sunnuntaina 11.6. klo 10–16

 

Tapahtumaan on ilmainen sisäänpääsy!

Saapumis- ja pysäköintiohjeet sekä muita perustietoja löydät täältä!

Ommel-festivaali

Ommel on ompelijoiden oma festivaali, jossa yhdistyvät kangasmarkkinat ja ompeluaiheinen ohjelma: kurssit, työpajat, luennot sekä tietenkin koko viikonlopun kestävät ompelulanit. Parasta Ommelissa on kuitenkin tunnelma – kaikkia paikalla olevia yhdistää yhteinen intohimo, ompelu!

Ommel-festivaali järjestettiin ensimmäisen kerran kesällä 2018 teemalla kotimaisuus. Tapahtuma keräsi yhteen huikeat 3 000 kävijää. Positiivisen palautteen turvin vuoden 2019 tapahtumasta tehtiin entistä laajempi niin myyjäpaikkojen kuin viikonloppuun mahtuvan tekemisen ja toiminnankin osalta. Kesäkuussa 2019 järjestetty tapahtuma tavoitti 4 000 kävijää. Vuoden 2020 ja 2021 festivaalit jouduttiin perumaan koronaviruspandemian vuoksi. Koronan jälkeen tapahtuma päästiin järjestämään jälleen kesäkuussa 2022.

Hyvä kattaus pelkästään ompeluun liittyviä tuotteita ja toimintaa. Muilla käsityömessuilla tekniikoita on paljon, mutta täällä pystyi keskittymään vain ompeluun.