Ommel 2019

Yhteisöllistä ompelun iloa

Ommel-festivaali

Ommel-festivaali

Ompelijoiden oma festivaali

Toista kertaa järjestetyn Ommel-festivaalin tapahtumapaikkana toimi Opinmäki-koulukeskus Espoon Suurpellossa. Kesäkuussa 2019 järjestetty tapahtuma tavoitti 4 000 kävijää.

Ommel-festivaali on yhteisöllinen ompelufestivaali kaikille aloittelevista ompeluharrastajista alan ammattilaisiin. Tapahtumassa yhdistyvät kangas- ja ompelutarvikemarkkinat, viikonlopun mittaiset ompelulanit sekä monipuolinen ompeluun liittyvä koulutus, kuten kurssit, luennot ja työpajat. Tapahtumaan on ilmainen sisäänpääsy.

Ommel-festivaali järjestettiin ensimmäisen kerran kesällä 2018 teemalla kotimaisuus. Tapahtuma keräsi yhteen huikeat 3 000 kävijää. Positiivisen palautteen turvin vuoden 2019 tapahtumasta tehtiin entistä laajempi niin myyjäpaikkojen kuin viikonloppuun mahtuvan tekemisen ja toiminnankin osalta.

Vuoden 2019 festivaalin teemana oli pohjoismaisuus ja mukana oli näytteilleasettajia Suomen lisäksi myös Ruotsista. Myynnissä oli monipuolisen kangasvalikoiman lisäksi muita ompelun materiaaleja ja tarvikkeita langoista ompelukoneisiin ja kaavoista alan lehtiin.

Tutustu festivaalin ohjelmaan ja näytteilleasettajiin.

Hyvä kattaus pelkästään ompeluun liittyviä tuotteita ja toimintaa. Muilla käsityömessuilla tekniikoita on paljon, mutta täällä pystyi keskittymään vain ompeluun.