Ommel ry

Yhteisöllistä ompelun iloa

Ommel-festivaali

Ommel-festivaali

Ompelijoiden oma festivaali

Vuoden 2020 Ommel-festivaali on jouduttu perumaan vallitsevan koronavirusepidemian ja viranomaisohjeistusten vuoksi. Lue lisää tiedotteestamme.

Ommel-festivaali on yhteisöllinen ompelufestivaali kaikille aloittelevista ompeluharrastajista alan ammattilaisiin. Tapahtumassa yhdistyvät kangas- ja ompelutarvikemarkkinat, viikonlopun mittaiset ompelulanit sekä monipuolinen ompeluun liittyvä koulutus, kuten kurssit, luennot ja työpajat. Tapahtumaan on ilmainen sisäänpääsy.

Myynnissä on monipuolisen kangasvalikoiman lisäksi muita ompelun materiaaleja ja tarvikkeita langoista ompelukoneisiin ja kaavoista alan lehtiin. Paikalla on suomalaisten näytteilleasettajien lisäksi yrityksiä myös ulkomailta.

Suosittu tapahtuma kerää kävijöitä läheltä ja kaukaa

Ommel-festivaali järjestettiin ensimmäisen kerran kesällä 2018 teemalla kotimaisuus. Tapahtuma keräsi yhteen huikeat 3 000 kävijää. Positiivisen palautteen turvin vuoden 2019 tapahtumasta tehtiin entistä laajempi niin myyjäpaikkojen kuin viikonloppuun mahtuvan tekemisen ja toiminnankin osalta. Kesäkuussa 2019 järjestetty tapahtuma tavoitti 4 000 kävijää.

Ensi vuoden tapahtuman tarkempia tietoja odotellessa voit tutustua vuoden 2019 festivaalin ohjelmaan.

Hyvä kattaus pelkästään ompeluun liittyviä tuotteita ja toimintaa. Muilla käsityömessuilla tekniikoita on paljon, mutta täällä pystyi keskittymään vain ompeluun.