Ommel ry

Yhteisöllistä ompelun iloa

Ommel-festivaali

Ommel-festivaali

Ompelijoiden oma festivaali

Ommel-festivaali tulee jälleen! Kolmatta kertaa järjestettävä tapahtuma, Ommel 2020, rakentuu entuudestaan tuttuun paikkaan Espoon Opinmäki-koulukeskukseen 31.7.–2.8.2020.

Ommel-festivaali on yhteisöllinen ompelufestivaali kaikille aloittelevista ompeluharrastajista alan ammattilaisiin. Tapahtumassa yhdistyvät kangas- ja ompelutarvikemarkkinat, viikonlopun mittaiset ompelulanit sekä monipuolinen ompeluun liittyvä koulutus, kuten kurssit, luennot ja työpajat. Tapahtumaan on ilmainen sisäänpääsy.

Uudet teema-alueet: Tilkkuilu ja Re-use

Pohjoismainen design jatkaa tapahtuman tärkeänä teemana myös vuonna 2020. Tämä tarkoittaa sitä, että kaikki tapahtumassa myytävät kuosikankaat on suunniteltu Pohjoismaissa. Poikkeuksena tästä on kaksi uutta teema-aluetta: tilkkuilu ja re-use eli kierrätysmateriaalien hyödyntäminen.

Myynnissä on monipuolisen kangasvalikoiman lisäksi muita ompelun materiaaleja ja tarvikkeita langoista ompelukoneisiin ja kaavoista alan lehtiin. Paikalla on suomalaisten näytteilleasettajien lisäksi yrityksiä myös ulkomailta.

Suosittu tapahtuma kerää kävijöitä läheltä ja kaukaa

Ommel-festivaali järjestettiin ensimmäisen kerran kesällä 2018 teemalla kotimaisuus. Tapahtuma keräsi yhteen huikeat 3 000 kävijää. Positiivisen palautteen turvin vuoden 2019 tapahtumasta tehtiin entistä laajempi niin myyjäpaikkojen kuin viikonloppuun mahtuvan tekemisen ja toiminnankin osalta. Kesäkuussa 2019 järjestetty tapahtuma tavoitti 4 000 kävijää.

Ensi vuoden tapahtuman tarkempia tietoja odotellessa voit tutustua vuoden 2019 festivaalin ohjelmaan.

Hyvä kattaus pelkästään ompeluun liittyviä tuotteita ja toimintaa. Muilla käsityömessuilla tekniikoita on paljon, mutta täällä pystyi keskittymään vain ompeluun.

 

Aukioloajat

Tapahtuma on avoinna

  • pe 31.7. klo 12–20
  • la 1.8. klo 10–18
  • su 2.8. klo 10–16

Ohjelma

Tapahtumaan on ilmainen sisäänpääsy! Työpajat ja luennot ovat myös ilmaisia eivätkä vaadi ennakkoilmoittautumista. Ompelulaneille osallistuminen, kurssit ja koulumajoittautuminen ovat maksullisia, ja niihin tulee ostaa paikka etukäteen tämän sivuston kautta.

Julkaisemme tapahtuman ohjelman maalis-huhtikuun vaihteessa.

Kurssit

Tapahtuman valikoimasta löydät monipuolisen kattauksen eritasoisia kursseja. 

Ompelulanit

Ompelulanit tarkoittaa yhteisöllistä tapahtumaa, johon jokainen osallistuja tuo oman ompelukoneen, kankaat sekä muut tarvitsemansa ompelutarvikkeet, ja ompelee yhdessä muiden kanssa. Laneilla ommellaan yhdessä, mutta erikseen – jokainen ompelee omien suunnitelmiensa mukaan.

Työpajat

Työpajat ovat maksuttomia (muutamia materiaalimaksuja saattaa esiintyä) eikä niihin tarvitse ilmoittautua etukäteen. 

Luennot

Istahda hetkeksi alas ja opi uutta maksuttomilla luennoilla. 

Sijainti ja saapuminen

Tapahtumapaikkana toimii Opinmäen kampus Espoon Suurpellossa. Koska parkkitilaa on hyvin rajallisesti, toivomme mahdollisimman monen saapuvan paikalle joko julkisilla liikennevälineillä tai kimppakyydillä.

OSOITE:

Lillhemtintie 1

02250 Espoo

Opinmäen verkkosivut