Ommel 2019

Yhteisöllistä ompelun iloa

Ommel on uudenlainen ompelutapahtuma

Ommel 2019

Ompelijoiden oma festivaali

7.–9. kesäkuuta järjestettävän festivaalin tapahtumapaikkana toimii Opinmäki-kampus Espoon Suurpellossa.

Ommel 2019 on yhteisöllinen ompelufestivaali kaikille aloittelevista ompeluharrastajista alan ammattilaisiin. Tapahtumassa yhdistyvät kangas- ja ompelutarvikemarkkinat, viikonlopun mittaiset ompelulanit sekä monipuolinen ompeluun liittyvä koulutus, kuten kurssit, luennot ja työpajat.

Toista kertaa järjestettävän festivaalin teemana on pohjoismaisuus. Mukana on näytteilleasettajia Suomen lisäksi myös Ruotsista. Myynnissä on monipuolisen kangasvalikoiman lisäksi muita ompelun materiaaleja ja tarvikkeita langoista ompelukoneisiin ja kaavoista alan lehtiin.

Hyvä kattaus pelkästään ompeluun liittyviä tuotteita ja toimintaa. Muilla käsityömessuilla tekniikoita on paljon, mutta täällä pystyi keskittymään vain ompeluun.

Vuonna 2018 ensikertaa järjestetty tapahtuma keräsi yhteen huikeat 3 000 kävijää. Positiivisen palautteen turvin vuoden 2019 tapahtumasta aiotaan tehdä entistä laajempi niin myyjäpaikkojen kuin viikonloppuun mahtuvan tekemisen ja toiminnankin osalta.

Aukioloajat

Tapahtuma on avoinna

  • pe 7.6. klo 12–19
  • la 8.6. klo 10–18
  • su 9.6. klo 10–16

Ohjelma

Tapahtumaan on ilmainen sisäänpääsy! Työpajat ja luennot ovat myös ilmaisia eivätkä vaadi ennakkoilmoittautumista. Ompelulaneille osallistuminen, kurssit ja koulumajoittautuminen ovat maksullisia, ja niihin tulee ostaa paikka etukäteen tämän sivuston kautta.

Kurssit: Tapahtuman valikoimasta löydät monipuolisen kattauksen eritasoisia kursseja. Tänä vuonna tarjolla on myös lapsille sekä erityisesti miehille suunnattuja kursseja. Tutustu kurssikalenteriin ja varaa paikkasi ajoissa!

Ompelulanit: Ompelulanit tarkoittaa yhteisöllistä tapahtumaa, johon jokainen osallistuja tuo oman ompelukoneen, kankaat sekä muut tarvitsemansa ompelutarvikkeet, ja ompelee yhdessä muiden kanssa. Laneilla ommellaan yhdessä, mutta erikseen – jokainen ompelee omien suunnitelmiensa mukaan.

Ompeluaikaa on perjantaina klo 12–01, lauantaina klo 10–01 ja sunnuntaina klo 10–18. Tarjolla on yhteensä 120 lanipaikkaa. Nappaa omasi ennen muita!

Työpajat: Tulossa huhtikuun aikana

Luennot: Tulossa toukokuun aikana

Sijainti ja saapuminen

Tapahtumapaikkana toimii Opinmäen kampus Espoon Suurpellossa. Koska parkkitilaa on hyvin rajallisesti, toivomme mahdollisimman monen saapuvan paikalle joko julkisilla liikennevälineillä tai kimppakyydillä.

Osoite:
Lillhemtintie 1
02250 Espoo

Opinmäen verkkosivut

Saapuminen julkisilla liikenneväleillä

Aivan Opinmäen kampuksen kulmalle pääsee busseilla 118, 532 ja 533. Pysäkin nimi on Henttaanaukio. Tarkat aikataulut ja reittiohjeet pääkaupunkiseudun alueella Reittioppaasta:

Reittiopas

Juna + bussi

Lähin juna-asema on Kauniaisten asema, jolta pääsee Opinmäkeen bussilla 533. Matka kestää noin 15 minuuttia.

Metro + bussi

Lähin metroasema on Niittykummun asema, jolta pääsee Opinmäkeen bussilla 118. Matka kestää reilut 10 minuuttia.

Saapuminen omalla autolla

Parkkipaikkojen vähäisyyden takia suosittelemme kimppakyytejä. Opinmäki sijaitsee aivan Kehä II:n varressa. Kehältä poistutaan Suurpellon liittymästä.

Tapahtuman viralliset, maksulliset pysäköintipaikat löytyvät koulun takaa kentältä. Maksun paikan päällä (5 €/vrk tai 12 €/viikonloppu, sis. alv 24 %).

Lisäksi alueella on joitain kaupungin vapaita pysäköintipaikkoja. Auton jättäminen asukaspysäköintipaikoille on ehdottomasti kiellettyä.

Yöpyminen

Tuletko kauempaa tai haluatko vain viettää koko viikonlopun ompeluystävien kanssa? Tarjoamme edullisen yöpymisvaihtoehdon aivan tapahtuman ytimessä Opinmäessä! Suosittelemme koulumajoittumista erityisesti ompelulanien osallistujille. Hintaan kuuluu lattiapaikka luokkahuoneessa. Lisäksi tarjolla on huokean hintainen aamupala. Ota mukaasi makuualusta, makuupussi ja muut yöpymistarvikkeet.

Yhden yön koulumajoitus maksaa 20 euroa sekä aamupala 10 euroa. Osta oma koulumajoituspaikkasi tästä.

Foremon tarjoaa tapahtuman kävijöille -10% alennuskoodin festariviikonlopun ajaksi. Yövy Espoon Leppävaarassa Forenomin huoneistohotellissa (Porarinkatu 1A, Espoo) alkaen 55 €/yö. Alennuksen saat koodilla OMMEL2019.

Tutustu hotelliin ja varaa yöpymispaikkasi tästä.

Muut palvelut

Monista kivoista oheisohjelmista tiedotamme lähiaikoina.