Ommel 2019

Yhteisöllistä ompelun iloa

Ommel on uudenlainen ompelutapahtuma

Ommel 2019

Ompelijoiden oma festivaali

7.–9. kesäkuuta järjestettävän festivaalin tapahtumapaikkana toimii Opinmäki-kampus Espoon Suurpellossa.

Ommel 2019 on yhteisöllinen ompelufestivaali kaikille aloittelevista ompeluharrastajista alan ammattilaisiin. Tapahtumassa yhdistyvät kangas- ja ompelutarvikemarkkinat, viikonlopun mittaiset ompelulanit sekä monipuolinen ompeluun liittyvä koulutus, kuten kurssit, luennot ja työpajat.

Toista kertaa järjestettävän festivaalin teemana on pohjoismaisuus. Mukana on näytteilleasettajia Suomen lisäksi myös Ruotsista. Myynnissä on monipuolisen kangasvalikoiman lisäksi muita ompelun materiaaleja ja tarvikkeita langoista ompelukoneisiin ja kaavoista alan lehtiin.

Tutustu festivaalin ohjelmaan ja näytteilleasettajiin!

Hyvä kattaus pelkästään ompeluun liittyviä tuotteita ja toimintaa. Muilla käsityömessuilla tekniikoita on paljon, mutta täällä pystyi keskittymään vain ompeluun.

Vuonna 2018 ensikertaa järjestetty tapahtuma keräsi yhteen huikeat 3 000 kävijää. Positiivisen palautteen turvin vuoden 2019 tapahtumasta aiotaan tehdä entistä laajempi niin myyjäpaikkojen kuin viikonloppuun mahtuvan tekemisen ja toiminnankin osalta.

Aukioloajat

Tapahtuma on avoinna

  • pe 7.6. klo 12–19
  • la 8.6. klo 10–18
  • su 9.6. klo 10–16

Ohjelma

Tapahtumaan on ilmainen sisäänpääsy! Työpajat ja luennot ovat myös ilmaisia eivätkä vaadi ennakkoilmoittautumista. Ompelulaneille osallistuminen, kurssit ja koulumajoittautuminen ovat maksullisia, ja niihin tulee ostaa paikka etukäteen tämän sivuston kautta.

Tutustu koko ohjelmaan täällä.

Kurssit

Tapahtuman valikoimasta löydät monipuolisen kattauksen eritasoisia kursseja. Tänä vuonna tarjolla on myös lapsille sekä erityisesti miehille suunnattuja kursseja. Varaa paikkasi ajoissa!

Ompelulanit

Ompelulanit tarkoittaa yhteisöllistä tapahtumaa, johon jokainen osallistuja tuo oman ompelukoneen, kankaat sekä muut tarvitsemansa ompelutarvikkeet, ja ompelee yhdessä muiden kanssa. Laneilla ommellaan yhdessä, mutta erikseen – jokainen ompelee omien suunnitelmiensa mukaan.

Ompeluaikaa on perjantaina klo 12–01, lauantaina klo 10–01 ja sunnuntaina klo 10–18. Tarjolla on yhteensä 120 lanipaikkaa. Nappaa omasi ennen muita!

Työpajat

Työpajat ovat maksuttomia (muutamia materiaalimaksuja saattaa esiintyä) eikä niihin tarvitse ilmoittautua etukäteen. Poikkea ostosten välissä esimerkiksi ompelemaan pipo tai silityskinnas, tutustu nahkapaperin ja korkkikankaan käyttöön sekä testaa teollisuus- ja kirjontakoneita.

Luennot

Istahda hetkeksi alas ja opi uutta maksuttomilla luennoilla. Aiheina muun muassa käsityöyrittäjyys, kestävät tekstiilivalinnat, trendien ennakointi sekä kansallispuvut. Osa luennoista striimataan myös verkkoon Ommel ry:n Facebook-sivulle (Facebook Live). Sinun tulee tykätä sivusta, jotta näet lähetykset. Katso striimausaikataulu tästä (muutokset ovat mahdollisia).

Sijainti ja saapuminen

Tapahtumapaikkana toimii Opinmäen kampus Espoon Suurpellossa. Koska parkkitilaa on hyvin rajallisesti, toivomme mahdollisimman monen saapuvan paikalle joko julkisilla liikennevälineillä tai kimppakyydillä.

Osoite:
Lillhemtintie 1
02250 Espoo

Opinmäen verkkosivut

Saapuminen julkisilla liikennevälineillä

Kaupunkitapahtumat Espoo järjestää maksuttoman shuttle-kuljetuksen Opinmäkeen Helsingin keskustasta koko viikonlopun ajan. Lähtöpysäkkinä Helsingin keskustassa toimii nykytaiteen museo Kiasman edustalla oleva pysäkki (Mannerheiminaukio 2, Helsinki). Bussikuljetuksen toteuttaa Busmo Oy ja matka-aika on noin 20 minuuttia.

Aikataulu:
Pe 7.6. Kiasma-Opinmäki klo 12, 14, 16 ja 17
Opinmäki-Kiasma klo 14.15, 16.15, 17.15 ja 19

La 8.6. Kiasma-Opinmäki klo 10, 11, 12, 13, 14 ja 16
Opinmäki-Kiasma klo 12.15, 14.15, 16.15 ja 18

Su 9.6. Kiasma-Opinmäki klo 10, 11, 12 ja 14
Opinmäki-Kiasma klo 12.15, 14.15 ja 16.

Aivan Opinmäen kampuksen kulmalle pääsee myös HSL:n busseilla 118, 532 ja 533. Pysäkin nimi on Henttaanaukio. Tarkat aikataulut ja reittiohjeet pääkaupunkiseudun alueella Reittioppaasta:

Reittiopas

Juna + bussi

Lähin juna-asema on Kauniaisten asema, jolta pääsee Opinmäkeen bussilla 533. Matka kestää noin 15 minuuttia.

Metro + bussi

Lähin metroasema on Niittykummun asema, jolta pääsee Opinmäkeen bussilla 118. Matka kestää reilut 10 minuuttia.

Saapuminen omalla autolla

Parkkipaikkojen vähäisyyden takia suosittelemme kimppakyytejä. Opinmäki sijaitsee aivan Kehä II:n varressa. Kehältä poistutaan Suurpellon liittymästä.

Tapahtuman viralliset, maksulliset pysäköintipaikat löytyvät koulun takaa kentältä. Maksun paikan päällä (5 €/vrk tai 12 €/viikonloppu, sis. alv 24 %). Huomioithan, että pysäköintialueelle pääsee vain henkilöautolla.

Alueella on voimassa aluepysäköintikielto. Ethän pysäköi muualle kuin merkityille pysäköintipaikoille. Lähialueilta löytyy joitain kaupungin vapaita pysäköintipaikkoja. Auton jättäminen asukaspysäköintipaikoille on ehdottomasti kiellettyä.

Yöpyminen

Tuletko kauempaa tai haluatko vain viettää koko viikonlopun ompeluystävien kanssa? Tarjoamme edullisen yöpymisvaihtoehdon aivan tapahtuman ytimessä Opinmäessä! Suosittelemme koulumajoittumista erityisesti ompelulanien osallistujille. Hintaan kuuluu lattiapaikka luokkahuoneessa. Lisäksi tarjolla on huokean hintainen aamupala. Ota mukaasi makuualusta, makuupussi ja muut yöpymistarvikkeet.

Yhden yön koulumajoitus maksaa 20 euroa sekä aamupala 10 euroa. Osta oma koulumajoituspaikkasi tästä.

Forenom tarjoaa tapahtuman kävijöille -10% alennuskoodin festariviikonlopun ajaksi. Yövy Espoon Leppävaarassa Forenomin huoneistohotellissa (Porarinkatu 1A, Espoo) alkaen 55 €/yö. Alennuksen saat koodilla OMMEL2019.

Tutustu hotelliin ja varaa yöpymispaikkasi tästä.

Muut palvelut

Hieronta

Rentoudu ostosten ja ompelemisen välissä hieronnassa! Tmi Tellervo Tanner tarjoaa festareilla mahdollisuuden pysähtyä 30 minuutin klassisessa hieronnassa tai shiatsussa perjantaina 7.6. ja lauantaina 8.6.

Varaa hieronta-aika etukäteen Timmasta (valitse Hieronta –> Klassinen hieronta (30 min) TAI Shiatsu 30 min –> Tellervo Ommel-hieronta –> Sinulle sopiva aika). Hinta puolen tunnin hieronnalle on 35 euroa. Maksu paikan päällä käteisellä tai kortilla.

Ruoka

Ommel 2019 -festareilla voit viettää tauon Martta-kahviossa, jossa martat myyvät sekä kasvissosekeittoa että erilaisia suolaisia ja makeita leivonnaisia edulliseen hintaan. Kävijöitä on kahvittamassa marttoja kymmenestä espoolaisesta marttayhdistyksestä ja tarjoiluissa huomioidaan myös gluteenittomuus ja vegaanit. Kaikki marttojen tarjoilut ovat laktoosittomia.

Lisäksi löydät toisesta kerroksesta kioskin, josta voit ostaa Laitilan limuja ja pientä pakattua evästä. 

Opinmäen ulkoalueella tuoksuu italialainen pizza, jota paikalla myy viime vuoden tapaan Cose Buone. Ulkoa voit ostaa myös perinteisiä muurinpohjalettuja, joita saapuu lauantaina ja sunnuntaina paistamaan partiolippukunta Kuninkaantien Kipinät.

Värianalyysi

Haluatko tietää, mitkä värit saavat ihosi hehkumaan, häivyttävät punoitusta ja korostavat parhaita puoliasi? Beauty Colours -värianalyysin avulla selvitämme juuri sinulle sopivat värit, meikkisävyt ja korut. Saat mukaasi analyysista käsilaukku-/povitaskukokoisen kartan, jossa on kankaiset värimallit omista sävyistäsi. Uusien kankaiden ja vaatteiden ostaminen helpottuu ja vältyt kalliilta hutiostoksilta.

Aikaa värianalyysin tekoon on hyvä varata 1,5 h ja saapua paikalle kasvojen iho meikkaamatta. Meikin voimme poistaa vasta analyysihuoneessakin. Omat meikit voi ottaa mukaan, niin varmistamme sävyjen sopivuuden. Hinta 124 euroa. Varaa oma aikasi värianalyysiin täältä!

Tekemistä lapsille

TEMPPUJA TUPA TÄYTEEN – tapahtuma Gymi Suurpellossa
Trampoliinirata, köydet, renkaat, rekit ja tasapainoradat odottavat temppuilijoita Gymillä, kivenheiton päässä Opinmäestä. Tempputapahtuma sopii kaikenikäisille (0-99v). Jokainen pääsee omaan tahtiin leikkimään, treenaamaan ja temppuilemaan – parkouraamaan, voimistelemaan ja sirkustelemaan. Tapahtuman hinta on 10€/lapsi.  Kaikki lapset osallistuvat oman aikuisen valvonnassa.

Ilmoittaudu tapahtumaan etukäteen Gymin kotisivuila olevalle ilmoittautumislomakkeella. Maksu tapahtuu ilmoittautumisen yhteydessä: www.gymi.fi/tunnit
Valitse sivuvalikosta Ilmoittaudu tunnille –> Suurpelto –> Valitse tuoteryhmä: Tapahtumat –> Temppuja tupa täyteen –> Ajankohta (45 minuutin tempputunti)

Tapahtuma-aikataulu:
– pe 7.6. klo 17.15-19
– la 8.6. klo 10.15-12 ja 14.15-16
– su 9.6. klo 10.15-12