Ommel 2019

Yhteisöllistä ompelun iloa

Ommel on uudenlainen ompelutapahtuma

Ommel 2019

Ompelijoiden oma festivaali

Ommel 2019 on yhteisöllinen ompelufestivaali kaikille aloittelevista ompeluharrastajista alan ammattilaisiin. Tapahtumassa yhdistyvät kangas- ja ompelutarvikemarkkinat, viikonlopun mittaiset ompelulanit sekä monipuolinen ompeluun liittyvä koulutus, kuten kurssit, luennot ja työpajat.

7.-9.kesäkuuta järjestettävän festivaalin tapahtumapaikkana toimii Opinmäki-kampus Espoon Suurpellossa.

Toista kertaa järjestettävän festivaalin teemana on pohjoismaisuus. Mukaan kutsutaan näytteilleasettajia kaikista Pohjoismaista. Myynnissä on monipuolisen kangasvalikoiman lisäksi muita ompelun materiaaleja ja tarvikkeita langoista ompelukoneisiin ja kaavoista alan lehtiin.

Hyvä kattaus pelkästään ompeluun liittyviä tuotteita ja toimintaa. Muilla käsityömessuilla tekniikoita on paljon, mutta täällä pystyi keskittymään vain ompeluun.

Tapahtumaan on ilmainen sisäänpääsy! Työpajat ja luennot ovat myös ilmaisia eivätkä vaadi ennakkoilmoittautumista. Ompelulaneille osallistuminen, kurssit ja koulumajoittautuminen ovat maksullisia, ja niitä pääsee varaamaan ennakkoon tällä sivustolla lähempänä tapahtumaa.

Vuonna 2018 ensikertaa järjestetty tapahtuma keräsi yhteen huikeat 3 000 kävijää. Positiivisen palautteen turvin vuoden 2019 tapahtumasta aiotaan tehdä entistä laajempi niin myyjäpaikkojen kuin viikonloppuun mahtuvan tekemisen ja toiminnankin osalta.

Aukioloajat

Tapahtuma on avoinna

  • pe 7.6. klo 12-19
  • la 8.6. klo 10-18
  • su 9.6. klo 10-16

Sijainti ja saapuminen

Tapahtumapaikkana toimii Opinmäen kampus Espoon Suurpellossa. Koska parkkitilaa on hyvin rajallisesti, toivomme mahdollisimman monen saapuvan paikalle joko julkisilla liikennevälineillä tai kimppakyydillä.

Osoite:
Lillhemtintie 1
02250 Espoo

Opinmäen verkkosivut

Saapuminen julkisilla liikenneväleillä

Aivan Opinmäen kampuksen kulmalle pääsee busseilla 118, 532 ja 533. Pysäkin nimi on Henttaanaukio. Tarkat aikataulut ja reittiohjeet pääkaupunkiseudun alueella Reittioppaasta:

Reittiopas

Juna + bussi

Lähin juna-asema on Kauniaisten asema, jolta pääsee Opinmäkeen bussilla 533. Matka kestää noin 15 minuuttia.

Metro + bussi

Lähin metroasema on Niittykummun asema, jolta pääsee Opinmäkeen bussilla 118. Matka kestää reilut 10 minuuttia.

Saapuminen omalla autolla

Parkkipaikkojen vähäisyyden takia suosittelemme kimppakyytejä. Opinmäki sijaitsee aivan Kehä II:n varressa. Kehältä poistutaan Suurpellon liittymästä. Tapahtuman viralliset, maksulliset pysäköintipaikat löytyvät koulun takaa hiekkakentältä. Lisäksi alueella on joitain kaupungin vapaita pysäköintipaikkoja. Auton jättäminen asukaspysäköintipaikoille on ehdottomasti kiellettyä.

Yöpyminen

Kauempaa tai haluatko vain viettää koko viikonlopun ompeluystävien kanssa?

Lisätietoja majoitusvaihtoehdoista tulossa pian.

Muut palvelut

Monista kivoista oheisohjelmista tiedotamme lähiaikoina.