Ommel ry

Yhteisöllistä ompelun iloa

Luento

Petronella Grahn: Satua, seikkailua, taikapölyä ja taianomaisia kuoseja – matka Pomenian lumoavaan taikamaailmaan

la klo 14:00–15:00

Auditorio

Kaikki tapahtumat

Tule kuuntelemaan, kun Pomenian taikamaailman luoja, satutaiteilija Petronella, kertoo kuinka tämä taianomainen maailma sai alkunsa ja miten satu, seikkailu ja taikuus näkyvät Pomenian kankaissa ja designissa. Luentomme avaa ikkunan siihen, mitä taiteen ja sadun voimin voidaan luoda ja miksi se on niin merkityksellistä. Luvassa on unohtumaton matka satujen, seikkailujen, taian ja taikapölyn maailmaan.
Luennoitsijana Pomenian satutaiteilija Petronella Grahn, joka on perustanut lastenvaatebrändi Tinttu.comin ja luonut Pomenian lumoavan taikamaailman.

”Muistan vieläkin sen mielettömän upean tunteen, kun lapsena uskoin kaiken mahdottomankin olevan mahdollista. Luulin parhaan ystäväni kanssa oppivani lentämään, kunhan vain vielä vähän harjoittelisimme lisää. Ja kun sitten niiden miljoonien kerrossängyistä ja palotikkailta hyppimisten jälkeen, juoksimme innosta soikeana ulkona kovassa myrskytuulessa, lakanat kaulan ympäri sidottuina ja kädet levällään hyppien, pomppien, kirkuen niin silloin me todella lähdimme lentoon. Ja vielä illalla nukkumaan mennessäkin sydän pampatti rinnassa niin, ettei henkeä meinannut omalta innostukseltaan saada.

Ei lapsessa itsessään eikä lapsen tarpeessa saada olla lapsi ole koskaan mikään muuttunut eikä muutu. Me loppuun palaneet oravan rahapyörässä juoksevat aikuiset itse muutumme, koska unohdamme, että elämän tärkeimpiä mahdollistavampia voimia on mielikuvitus ja i-n-n-o-s-t-u-s. Katsoessani omien lapsieni silmiin muistan, kuinka ihanalta tuntui, kun osasin lentää…”

-Petronella Grahn-

Puhuja

Petronella Grahn

Petronella Grahn

Petronella Grahn (s. 1970) on suomalainen satutaiteilija, satukuvakirjailija, kuvittaja, Tinttu.comin perustaja, lastenvaatebrändi Tinttu.comin perustaja, Pomenian luoja ja kuuden lapsen äiti. Petronella aloitti satutaiteilijan uransa 25 vuotta sitten, kun hän ompeli ensimmäisen lohikäärmehatun omalle lapselleen. Tämä oli alkusoitto laajemmalle luovuudelle, joka johti tunnetun lastenvaatebrändin perustamiseen. Kun päivän tapahtumarikkaat hetket olivat takana, koitti iltaisin satuhetki kuuden lapsen kanssa. Petronella kertoi heille jännittäviä ja opettavaisia tarinoita Pomeniasta, ihanasta taikamaailmasta, jossa kaikki mahdottomatkin asiat olivat mahdollisia ja seikkailut suurenmoisia. Nuo sadut, lohikäärmehatut ja Petronellan loihtima lumoava mielikuvitusmaailma ovat taiteen, Design by Petronella Grahnin ja Pomenian perusta.Tänä päivänä Pomenian maailma on satukirjoja, satukuvia, pelejä, animoituja teoksia ja taianomaisia design tuotteita ripauksella taikapölyä.

Kaikki tapahtumat