Ommel ry

Yhteisöllistä ompelun iloa

Kurssi

Ompele Dione-mekko Nuppunen 6 -kirjasta TOTEUTUU!

pe klo 17:00–20:00

su klo 10:00–15:00

Kaavoitusluokka, 2. kerros

Ompele Dione-mekko Nuppunen 6 -kirjasta TOTEUTUU!

Kaikki tapahtumat Osta lippu

Piirrä zero waste -kaavat perjantaina, hanki kangas ja ompele sunnuntaina! Tällä kurssilla opit aivan uudenlaisen tavan tehdä vaatteita omien mittojen mukaan ilman standardikokoja ja perinteisiä kaavoja. Trikoosta ommeltava Dione-kietaisumekko Nuppunen 6 -kirjasta on suunniteltu zero waste -tekniikalla, eli palaakaan kangasta ei kulu hukkaan.

Kurssi jakaantuu kahteen osaan. Ensimmäisenä päivänä eli perjantaina opitaan Eevan kanssa piirtämään zero waste -kaavoja ja piirretään mekon kaavat omien mittojen mukaan. Samalla opetellaan laskemaan tarvittava kankaan menekki.

Toisena kurssipäivänä eli sunnuntaina ommellaan mekko valmiiksi Nupun Outin kanssa. Sopivan kankaan voi käydä ostamassa messuilta tai tai hankkia muualta kurssipäivien välissä.

Kurssin hinta: 65 €

 

Opettaja

Eeva Tähtikarhu

Eeva Tähtikarhu

Eeva on suunnitellut ja tehnyt Nuppu Print Companyn kaavakirjan "Nuppunen 6 – jumalattarien jalanjälkiä ja kaavattomia kaavoja" vaatemallit ja ohjeet. Hän on zero waste -suunnitteluun perinpohjaisesti uppoutunut käsityötieteen maisteri, joka rakastaa veistoksellisia poimutuksia, käytännöllisiä taskuja ja sitä tunnetta, kun palaakaan kangasta ei mennyt hukkaan. Eeva on myös monipuolinen ympäristöalan asiantuntija, joka päivätyössään John Nurmisen Säätiöllä pelastaa Itämerta ja sen perintöä tuleville sukupolville.

Lähetkangas Outi

Outi Lähetkangas

Outi on Nupun ompelun opettaja. Hän on kirjoittanut Nupun kaavakirjojen Nuppusten 3–5 ohjeet ja suunnitellut monet niiden malleista. Koulutukseltaan hän on käsityönopettaja.

Kaikki tapahtumat Osta lippu