Ommel ry

Yhteisöllistä ompelun iloa

Luento

Ei tarvitse olla täydellinen

la klo 13:00–13:45

Auditorio

Ei tarvitse olla täydellinen

Kaikki tapahtumat

Nimen PartaMatti sain kuuntelijoilta, kun tein YleX-kanavalle Parasta ennen! -9säriohjelmaa 2007-2016. Radio-ohjelman sivutuotteena aloitin DJ-keikkailun, joka oli hetken aikaa pääelinkeinoni radion ohella. Se oli kovaa aikaa se. Tuon puolen vuoden rykäisyn seurauksena syntyi Kuningas Matti ja ysäristit -dokumentti joka sai ensi-iltansa Ylellä keväällä 2015. Joukkoistettu dokumentti oli ensimmäinen laatuaan Suomessa ja sama tuotantotiimi teki vastaavan projektin Nightwish-yhtyeen kanssa.

Vaikka olen tehnyt radiota, keikkoja ja mun naama on välillä televisiossa, olen pohjimmiltani opettaja. Kuvataiteen opettaja Vaskivuoren lukiossa Vantaalla. Kaikki muu on vain harrastamista. Käsillä tekeminen on aina ollut mulle tärkeää. Se on helpoin tapa mulle irtaantua arjesta ja rentoutua. Olen pitkään harrastanut polkupyöriä, paitsi kulkuvälineinä, niin sosiaalisena yhteisönä, esteettisinä objekteina ja purkamisen ja kasaamisen kohteina. Polkupyöräpiireissä Tee-se-itse -henki on todella vahva. Moni valmistaa hattuja, laukkuja ja muita pyöräilyyn sopivia tarvikkeita. Yksivaihde.net –sivustolta alkoi myös oma kiinnostukseni ompelemista kohtaan.

Aloitin pari vuotta sitten ompelemalla ensimmäiset lippalakkini ja siitä homma lähti liikkeelle. Kaksi vuotta ompelin kompaktin kotimme pienessä keittiössä! Kesällä 2018 idea omasta työhuoneesta syntyi. Pienien mutkien kautta päädyin omille kotinurkille, Käpylässä sijaitsevan SurSur-ompelimon tiloihin. Mulla on ompelimo ompelimossa!

Luennossani avaan polkuani lisää ja pohdin täydellisyyden tavoittelua ja perfektiniosmia. 

Luennoitsija

Airaksinen Matti

Matti Airaksinen

miesompelija ja kuvaamataidon opettaja

Kaikki tapahtumat