Ommel ry

Yhteisöllistä ompelun iloa

Näytteilleasettaja

TAUKO Magazine

Meiltä saat

lehtiä
TAUKO Magazine

TAUKO Magazine on neljä kertaa vuodessa ilmestyvä kansainvälinen ompelulehti, jonka jokaisessa numerossa esitellään 8-10 kansainvälisen suunnittelijan luomat ompeluohjeet ja paperikaavat.

Kaikentasoisille tekijöille soveltuvien ompelumallien lisäksi 128-sivuisessa inspiraatio paketissa on artikkeleita, kolumneja, haastatteluita ja suosituksia käsitöistä, ympäristöstä, taiteesta ja kulttuurista kiinnostuneille lukijoille. Osa lehdessä ilmestyneistä malleista on saatavilla myös PDF ompelukaavoina. Lehti on englanninkielinen. 

TAUKO Magazinen kustantajana toimii yli kymmenen vuotta omaa vaatemerkkiään pyörittänyt helsinkiläinen suunnittelija kaksikko. Lehden ensimmäinen numero ilmestyi marraskuussa 2021 ja sen päätoimipaikka on Helsingissä. 

Olemme olleet mukana Ommelissa heti ensimmäisen julkaisuvuotemme alusta, ja se on ehdottomasti yksi kesän kohokodista! Ompelijayhteisön tapaaminen kasvotusten, vinkkien, ideoiden ja omien kokemusten jakaminen ovat festivaalien parasta antia. Festivaali, joka on keskittynyt pelkästään ompeluun on kansainvälisesti erityistä ja on hienoa, että se järjestetään nimenomaan Suomessa.

TAUKO Magazinen kaavat valitaan lehteen avoimen suunnittelijahaun kautta ja näin ollen ne ovat hyvin monimuotoisia ja erilaisista lähtökohdista luotuja. Kaavat ja ompeluohjeet tehdään ompelijalta ompelijalle kaavoituksen ammattilaisten kanssa yhteistyössä. Ompelukaavojen kokotaulukko on hyvin mittava, mikä takaa sen, että kaavat sopivat eri vartalotyypeille.

Kaikki Näytteilleasettajat