Ommel 2019

Yhteisöllistä ompelun iloa

Näytteilleasettaja

Named

Named on helsinkiläinen indie-vaatekaavamerkki, joka on saanut alkunsa suunnittelijasisarusten Saara ja Laura Huhdan haaveesta tehdä rakkaasta harrastuksestaan työ. Kaavamallistoillaan kaksikko haluaa rohkaista kaikkia kokeilemaan omien vaatteiden ompelua itse!

Named-vaatteet ovat yhdistelmä skandinaavista puhdaslinjaista yksinkertaisuutta ja mielenkiintoisia yksityiskohtia. Mallistojen tarkoituksena on tuoda uutta näkökulmaa itse tekemiseen ja herättää ajatuksia eettisestä ja ekologisesta kuluttamisesta valmisvaateteollisuuden rinnalle. Itse tehdyissä vaatteissa toteutuu myös valinnan vapaus; värit ja materiaalit valitsemalla sekä yksityiskohtia muuttamalla myös asiakas on iso osa suunnitteluprosessia. Jos pukeutuminen on tapa ilmaista itseään, niin itse tehtyihin vaatteisiin pukeutuminen on itseilmaisua parhaimmillaan!

Named on lanseerannut vuodesta 2013 alkaen 9 kaavamallistoa, sekä viime syksynä julkaistun kaavakirjan Breaking the Pattern.

Namedin pisteellä on myös mukana Pfaff Quilt Expression 720 -ompelukone, jolla messuviikonlopun aikana ommellaan Nummi-laukku Breaking the Pattern -ompelukirjasta! Tervetuloa seuraamaan laukun ompelun edistymistä, sekä esittämään kysymyksiä laukun ompelusta tai mistä tahansa muusta suoraan suunnittelijoilta.

Kaikki Näytteilleasettajat