Ommel ry

Yhteisöllistä ompelun iloa

Näytteilleasettaja

Mainelakeus

Meiltä saat

kankaita
Mainelakeus

Mainelakeuden kankaat on suunnitellut etelä-pohjalainen kuvataiteilija, Hanna-Maria Mainelakeus maalaamistaan tauluista. Idearikkaan naisyrittäjän tuotannossa yhdistyy voima ja herkkyys. Mainelakeuden omaleimaisia taidekuoseja arvostavat erityisesti ne, jotka pitävät tärkeänä laatua, kotimaista designia, ekologisuutta ja luonnollista kauneutta.

Mainelakeuden tarina yrityksenä alkoi vuonna 2017. Shop & ateljé toimii Seinäjoella, mutta taiteilijan kuosikankaita, vaatemallistoa, taidejulisteita, kortteja, vihkoja ja kalentereita myydään valtakunnallisesti Torniosta Helsinkiin, sekä muualle Eurooppaan. Taide on kaiken tuotannon keskiössä ja taiteilijan erityisosaamista on fotorealistinen, valokuvantarkka tekniikka. Mainelakeus suunnittelee kuoseja omalla tyylillään yhdistämällä niihin maalauksellisuutta ja erilaisia taiteen tekniikoita. Tänä päivänä Mainelakeuden maalaukselliset kuosit tunnistetaan laajasti Suomessa niin harrastelija- kuin ammattiompelijoidenkin keskuudessa.

Mainelakeus haluaa puhutella töillään, inspiraatio nousee syvästä intohimosta välittää ihmisille iloa. Luovuus tarkoittaa Mainelakeudella myös muuntautumiskykyä, hyvää vuorovaikutusta asiakkaiden kanssa ja haasteiden ylittämistä. Kuosisuunnittelussa aiheet tulevat luonnosta ja elämää ympäröivistä asioista. Lapset ovat merkittävä inspiraation lähde ja Mainelakeus brändinä onkin erityisen suosittu lastenvaatemarkkinoilla. Mainelakeus suunnittelee kuoseja, joita pukisi myös omille lapsilleen tehden lasten pukeutumisesta taidetta.

Taiteellisena visiona Mainelakeudella on tuoda taide näkyväksi ihmisten jokapäiväisessä elämässä. Liiketoiminnan tavoitteena on kasvaa hallitusti ja tähdätä kansainvälisyyteen. Tähän uskotaan päästävän kovalla työllä, nöyrällä asenteella ja ainutlaatuisella brändillä. Tahtotilana on kuitenkin säilyttää toiminnan sydämessä suomalaisuus ja asiakaslähtöisyys. Tulevana kesänä voit esimerkiksi nähdä Mainelakeuden tuotteita myynnissä Korkeasaaressa, Karhulinnan taidenäyttelyn lisäksi.

Kaikki Näytteilleasettajat