Ommel ry

Yhteisöllistä ompelun iloa

Tiedotteet

Ommel-festivaali kerää jälleen ompeluharrastajat ja alan ammattilaiset Espooseen

Ommel-festivaali kerää jälleen ompeluharrastajat ja alan ammattilaiset Espooseen

Suomen suurin ompelutapahtuma Ommel rakentuu jälleen Espoon Opinmäkeen 5.–7.6.2020. Vain ompeluun keskittyvä käsityöfestivaali järjestetään nyt kolmannen kerran. Tapahtuma ylistää pohjoismaista designia, jonka lisäksi on luvassa kaksi uutta teemaa: tilkkuilu ja re-use eli kierrätysmateriaalien hyödyntäminen.

Ommel-festivaali on yhteisöllinen ompelufestivaali kaikille aloittelevista ompeluharrastajista alan ammattilaisiin. Tapahtumassa yhdistyvät kangas- ja ompelutarvikemarkkinat, viikonlopun mittaiset ompelulanit sekä monipuolinen ompeluun liittyvä koulutus, kuten kurssit, luennot ja työpajat. Tapahtumaan on ilmainen sisäänpääsy.

Ommel 2020 -festivaali kokoaa yhden katon alle merkittävän osan suomalaisista kangas-, ompelutarvike- ja ompelukonemyyjistä. Lisäksi tapahtuma tarjoaa osallistumismahdollisuuden ulkomaalaisille yrityksille. Kaikkien tapahtumassa myytävien kuosikankaiden tulee kuitenkin olla myyjien omaa tuotantoa sekä suunniteltu Pohjoismaissa. Tästä poikkeuksena ovat tilkkuilu- ja re-use-kankaat, joille on varattu tänä vuonna omat teema-alueensa Opinmäen koulukeskuksesta.

Kolmipäiväinen ohjelma pitää sisällään kävijöille ilmaisia luentoja ja työpajoja. Kursseille sekä yhteisompeluluokkiin, eli ompelulaneille, tulee ilmoittautua ennakkoon ja niistä peritään maksu. Luvassa on mielenkiintoista ohjelmaa kaikille aloittelevista ompeluharrastajista alan ammattilaisiin. Tapahtuman ohjelma julkaistaan ja kurssit tulevat myyntiin maalis-huhtikuun vaihteessa.

Ompelun ystävät ovat ottaneet yhteisöllisen ja lämminhenkisen tapahtuman hyvin vastaan. Viime vuonna festivaali keräsi 4 000 osallistujaa, lähes 60 näytteilleasettajaa ja yhteistyökumppania sekä 70 vapaaehtoista.

”Hyvä kattaus pelkästään ompeluun liittyviä tuotteita ja toimintaa. Muilla käsityömessuilla tekniikoita on paljon, mutta täällä pystyi keskittymään vain ompeluun.” (osallistujan palaute vuodelta 2018)

”Toimiva konsepti, joka oli järjestetty ammattitaitoisesti. Ihania työpajoja, sekä kävijöillä että näytteilleasettajilla oli hyvä fiilis koko ajan, ei kiireen tuntua.” (osallistujan palaute vuodelta 2019)

Ommel 2020 -festivaalin ohjelmahaku on auki ja ehdotuksia voi tehdä verkkolomakkeen kautta. Myyntipaikat on lähes loppuun varattuja, mutta hakemuksen paikasta voi vielä jättää verkkosivuillamme.

Festivaali-infoa täydennetään pitkin kevättä festarisivullemme. Tervetuloa mukaan!

Lisätietoja

Vikström Anna

Anna Vikström

Ommel 2020 -festivaalin tuottaja

040 4162516

ommelry@gmail.com

Salminen Jenni

Jenni Salminen

Ommel ry:n puheenjohtaja, yrittäjä

045 697 4480

jenni@ommel.fi

Kohola Auri

Auri Kohola

viestintä- ja markkinointivastaava

040 823 9803

auri@ommel.fi