Ommel ry

Yhteisöllistä ompelun iloa

Uutiset

Hyvää mieltä hyväntekeväisyysompeluista tekijälle sekä saajalle

Hyvää mieltä hyväntekeväisyysompeluista tekijälle sekä saajalle

Viime syksynä Ommel ry:n järjestämillä ompelulaneilla Espoossa ja Tampereella ommeltiin Sisko-myssyjä ja pipo lahjoitettavaksi syöpäpotilaille. Ensimmäinen lahjoituserä, 147 pipoa, matkasi Jyväskylään Keski-Suomen Syöpäyhdistykselle. Hyväntekeväisyysprojektit jatkuvat myös vuonna 2020.

Ommel 2020 -festivaalin tuottaja Anna Vikström toimitti ompelulaneilla valmistetut pipot ja myssyt Keski-Suomen Syöpäyhdistykselle. Osa pipoista toimitetaan eteenpäin Keski-Suomen Keskussairaalan syöpäosastolle ja osa jäi syöpäyhdistyksen toimistolle, josta potilaat saavat napata pipon mukaan halutessaan.

“Pipo ilahduttaa saajaansa, koska se on ajatuksella ja lämmöllä tehty vastaanottajalleen. Se on henkilökohtainen lahja, johon joku on nähnyt vaivaa. Kyllä se ilahduttaa”, pohdittiin Keski-Suomen Syöpäyhdistyksen toimistolla kiitollisina lahjoituksesta.

“Ennen syöpäpotilailla oli peruukki useammin käytössä myös arjessa, mutta nykyään se on päässä lähinnä edustus- ja juhlakäytössä. Pipo on arkinen asuste, jota tykätään käyttää. Ja kyllähän nämä iloiset värit kohottavat mielialaa!”, toimiston väki jatkoi.

Ommel ry:n ompelulaneilla on ommeltu syksyllä 2019 lahjoituspipoja yhdistyksen omalla pipokaavalla sekä Tehtaamon Tiina Pollarin suunnittelemalla Sisko-myssyn kaavalla, joka on omistettu syöpää sairastaville naisille. Kankaat pipohin ja myssyihin ovat lahjoituksia suomalaisilta kangasyrityksiltä sekä yksityishenkilöiltä.

Pipoja ja myssyjä mahdollista ommella myös kotona

Lahjoituspipoja ja -myssyjä ommellaan myös tänä keväänä. Moni ompeluharrastaja on kysynyt, voiko hyväntekeväisyysprojekteihin osallistua kotoa käsin. Yhteisompelutapahtumien lisäksi pipoja on nyt mahdollista ommella kotona ja lähettää suoraan Keski-Suomen Syöpäyhdistykselle.

Pipojen toimitus yhdistykselle keskitetään viikolle 12, eli 16. – 22.3.2020. Sinulla on siis reilu kuukausi aikaa ommella pipoja mukaan keräykseen! Lähetä ompelemasi pipot osoitteeseen

Keski-Suomen Syöpäyhdistys

Kilpisenkatu 5 B 9

40100 Jyväskylä

Ommel ry:n jäsenet saavat Ommel-pipon kaavan käyttöönsä ilmaiseksi jäsenten Facebook-ryhmästä. Kaava on tarkoitettu jäsenten omaan käyttöön sekä hyväntekeväisyystarkoituksiin. Sisko-myssyn kaava on vapaasti ladattavissa verkosta. Voit käyttää myös omaa pipokaavaa.

Käytäthän laadukkaita ja puhtaita materiaaleja lahjoitusompeluihin. Liitä pipoihin ja myssyihin mukaan kokomerkintä.

#ommelhyvää-ryhmä Ommel ry:n jäsenille yhteisompeluun

Myös Suomen World Vision kanssa viime syksynä käynnistetty kestosideprojekti on saatu hyvin käyntiin. Suomen Kädentaidot -messuilla Tampereella ommeltiin lähes 300 kestosidettä. Rovaniemen ja Helsingin ompelulaneilla urakoitiin pakkauksiin alushousuja. Näiden lisäksi ommeltavia pakkauksen osia ovat myös pieni pussukka likaisen siteen kuljettamista varten sekä isompi pussi koko paketin kokoamista varten.

Kestositeiden, alushousujen ja pussukoiden ompelut jatkuvat myös tänä vuonna. Valitettavasti Ommel ry:n yhteisompelutapahtumat on peruttu keväältä 2020 koronavirustilanteen ja THL:n antamien suositusten vuoksi. Palaamme asiaan tilanteen rauhoituttua.

Ommel ry:n jäsenet voivat osallistua kestosidepakkauksien ompeluun myös kotoa käsin. Lähteäksesi mukaan projektiin, liity ryhmään #ommelhyvää Facebookissa, josta saat ohjeita, kaavat sekä vertaistukea ompelutöihisi! Nämäkin kaavat Ommel ry tarjoaa jäsentensä omaan käyttöön ilmaiseksi.

Kestosideprojekti jatkuu syksylle 2020, joten ompeluaikaa on hienosti. Ensimmäiset pakkaukset lähtevät kohti Ruandaa helmi-maaliskuun vaihteessa. Tule mukaan ompelemaan yhdessä hyvää!

Lisätietoja

Ahonen Unna

Unna Ahonen

varapuheenjohtaja

040 659 3981