Ommel ry

Yhteisöllistä ompelun iloa

Uutiset

Hyväntekeväisyysprojekti: Kestositeiden avulla kouluun

Hyväntekeväisyysprojekti: Kestositeiden avulla kouluun

Ommel ry:n aloittaa tänä syksynä hyväntekeväisyyskumppanuuden World Visionin kanssa. Yhdistyksen ompelupajoissa valmistetaan kestosidepakkauksia Ruandan nuorille naisille. Tule mukaan ompelemaan, me tarjoamme tarvikkeet!

Käsityöaktiivit, olipa kyseessä sitten ompelu, virkkaus tai neulominen, ovat perinteisesti järjestäneet erilaisia hyväntekeväisyystempauksia muiden samanhenkisten kanssa apua tarvitsevien hyväksi. Kun Ommel ry:n puheenjohtaja Jenni Salminen luki Mia Kankimäen kirjan Naiset joita ajattelen öisin, syntyi ajatus Afrikan naisten auttamisesta. Samaa olivat pohtineet tahoillaan myös muutama muu Ommel ry:n hallituslainen.

”Kuukautiset tarkoittavat Afrikan naisille usein sitä, että kouluun tai töihin ei voi mennä, koska ei ole kuukautissuojia tai vessoja. Tyttöjen ja nuorten naisten tukeminen tuntuu itseä lähellä olevalta asialta ja kestositeiden ompelu on konkreettinen tapa auttaa heitä,” avaa Ommel ry:n varapuheenjohtaja Unna Ahonen projektin taustoja.

Kuukautisten aiheuttama häpeä, hygieniaongelmat sekä tiedon puute koskettavat miljoonia naisia eri puolilla maailmaa.

Kuukautisten aiheuttama häpeä, hygieniaongelmat sekä tiedon puute koskettavat miljoonia naisia eri puolilla maailmaa. Tyttöjen kuukausittaisesta kotiin jäämisestä seuraa merkittäviä ongelmia: poissaolo aiheuttaa jälkeen jäämistä opinnoissa, ehkä jopa koulun keskeyttämisen. Kotiin jäävät ja kouluttamattomat naiset päätyvät usein vaarallisiin töihin sekä avioituvat hyvin nuorena.

”Pienillä asioilla, kuten tarjoamalla suojia ja tietoa kuukautisista, voi todella vaikuttaa naisten tulevaisuuteen,” jatkaa Ahonen.

Tavoitteena pari tuhatta avustuspakettia

Hankkeen yhteistyökumppani World Vision on kehitysyhteistyön pitkäaikainen asiantuntijaorganisaatio. Yhteistyö Ommel ry:n kanssa aloitetaan ilolla uudessa tukikohteessa Ruandassa.

”Ruandassa on käynnistynyt äskettäin aluekehitysohjelma, jonka puitteissa World Visionilla on yhteydet alueen nuoriin. Tavara-avun postittaminen ei kuulu toimintatapoihimme, vaan tulemme jakamaan avustuspaketit suoraan tytöille eri toimintojemme kautta,” kertoo World Visionin yritysyhteistyöpäällikkö Mireille Bathgate.

Ommel ry:n tavoiteena on valmistaa yhdessä vapaaehtoisten kanssa noin pari tuhatta kuukautissuojapakettia. Paketti sisältää kestositeitä, alushousut, säilytyspussin likaiselle siteelle sekä pesuohjeet.

Ompeluprojekti aloitetaan Suomen Kädentaidot -tapahtumassa Tampereella 15.-17.11.2019. Tervetuloa mukaan auttamaan ompeluprojektissa Ommel ry:n osastolle E921 E-halliin! Me tarjoamme ompelukoneet ja tarvikkeet, vain ompelijat puuttuvat.

Ompeluprojektia jatketaan messujen jälkeen Ommel-laneilla eri puolilla Suomea. Lue lisää päivämääristä täältä.

 

Kuva: Pasi Liesimaa / World Vision

Lisätietoja

Ahonen Unna

Unna Ahonen

varapuheenjohtaja

040 659 3981