Ommel ry

Yhteisöllistä ompelun iloa

Uutiset

Syksyn tapahtumissa ommellaan hyväntekeväisyyteen

Syksyn tapahtumissa ommellaan hyväntekeväisyyteen

Syksyllä 2019 järjestettävillä Ommel-laneilla sekä yhdistyksen osastolla Suomen Kädentaidot -messuilla ommellaan hyväntekeväisyyteen. Ota ylös syksyn tärkeät päivämäärät ja osallistu hyvän tekemiseen. Yhdessä teemme suuremman vaikutuksen!

Ommel ry kutsuu kaikkia ompeluintoisia mukaan käyttämään supervoimaansa, ompelutaitoa, hyvän tekemiseen. Tänä syksynä yhdistys aloittaa kaksi hyväntekeväisyysprojektia, joista ensimmäinen paljastetaan nyt: Ompelemme yhdessä Sisko-myssyjä sekä pipoja suomalaisille syöpäosastoille. 

Sisko-myssy on yhdessä Siskot ry:n kanssa suunniteltu myssymalli, joka on suunniteltu mukavaksi, tyylikkääksi ja kauniisti istuvaksi myös silloin kun hiuksia ei ole. 

”Sain olla käynnistämässä Sisko-myssyprojektia yhdessä myssyn suunnittelijan Tiina Pollarin kanssa vuonna 2017, ja nyt meillä on upea mahdollisuus jatkaa hyvän tekemistä Ommel ry:ssä,” iloitsee yhdistyksen varapuheenjohtaja Unna Ahonen.

Perinteisiä pipoja tehdään sekä lasten että aikuisten koossa. Päähineet toimitetaan syöpäyhdistysten kautta osastoille ja sieltä edelleen syöpään sairastuneille.

Syksyn toinen hyväntekeväisyyskohde paljastetaan ensi viikolla.

Hyväntekeväisyysompeluita järjestetään seuraavasti:

La 12.10. klo 10-17.30

Akselisali, Sellon kirjasto (Leppävaarankatu 9), Espoo

 

La 2.11. klo 12–20 ja Su 3.11. klo 10–18

Framery Oy:n tilat (Patamäenkatu 7), Tampere

 

Pe-su 15.-17.11.

Suomen Kädentaidot -messut, Tampereen Messu- ja 

Urheilukeskus (Ilmailunkatu 20), Tampere

 

La 23.11. Klo 10-19.30

Helsingin keskustakirjasto Oodi, 2. kerros (Töölönlahdenkatu 4), Helsinki

 

La 30.11. klo 10-18

Lapin koulutuskeskus Redu (Jokiväylä 9), Rovaniemi

Paikalle mahtuu 18 ensimmäisenä ilmoittautunutta.
Ilmoittaudu mukaan nyt!

 

Ompelulanit tarkoittaa yhteisöllistä tapahtumaa, johon jokainen osallistuja tuo oman ompelukoneen, kankaat sekä muut tarvitsemansa ompelutarvikkeet, ja ompelee yhdessä muiden kanssa. Laneilla ommellaan yhdessä, mutta erikseen – jokainen ompelee omien suunnitelmiensa mukaan.

Ompelulaneille ovat tervetulleita kaiken tasoiset ompelijat aloittelijasta ammattilaiseen.

Ommel ry tarjoaa paikan päällä osallistujille hyväntekeväisyysprojekteihin liittyvät materiaalit sekä kahvia, teetä ja pientä naposteltavaa.

Euroopan suurin käsityötapahtuma Suomen Kädentaidot -messut järjestetään 15.-17.11.2019 Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa. Ommel ry:n osastolta löytyvät koneet, tarvikkeet ja apua hyväntekeväisyysompeluun. Messuvieraat voivat istahtaa hetkeksi koneen ääreen, lahjoittaa aikaansa ja osaamistaan tärkeän asian hyväksi.

 

Haluaisitko Ommel-lanit omalle paikkakunnallesi tai osallistua hyväntekeväisyysprojekteihin kotoa käsin? Ompelulanien taustalla on joukko vapaaehtoisia ompeluharrastajia. Mikäli olet kiinnostunut olemaan mukana järjestelyissä, ota yhteyttä Unnaan.

Lisätietoja

Ahonen Unna

Unna Ahonen

varapuheenjohtaja

040 659 3981