Ommel ry

Yhteisöllistä ompelun iloa

Uutiset

Etsinnässä uusia suunnittelijakykyjä – Ommel ry käynnistää kuosisuunnittelukilpailun

Etsinnässä uusia suunnittelijakykyjä – Ommel ry käynnistää kuosisuunnittelukilpailun

Suunnittele Ommel 2019 -festivaalille myyntiin innostava ja ainutlaatuinen kuosi, me painatamme sen kankaaksi! Suunnittelukilpailu on käynnissä 17.3.2019 asti.

Ommel ry käynnistää kuosisuunnittelukilpailun, jossa etsitään toista kertaa järjestettävälle ompelufestivaalille myyntiin raikasta, uniikkia ja innostavaa kuosia. Kilpailun voittajaksi valitusta kuosista painettua kangasta tuotetaan myyntiin rajoitettu erä vain Ommel 2019 -festivaalille.

Kilpailun tavoite on päästä nostamaan esille erityisesti uusia suunnittelijalupauksia.

– Yksi Ommel ry:n tavoitteista on tuoda esille kotimaista kangasdesignosaamista. Meillä Suomessa on pitkät perinteet kuosisuunnittelussa, tunnettuja tekijöitä, mutta myös paljon uusia ja lahjakkaita suunnittelijoita. Tällä kilpailulla haluamme tarjota nouseville lupauksille tilaisuuden esitellä osaamistaan ja toisaalta kannustaa omien suunnittelijahaaveiden toteuttamiseen, kertoo Ommel ry:n puheenjohtaja Jenni Salminen.

Kilpailuun voi osallistua kuka tahansa suomalainen lähettämällä kuosisuunnitelmansa valmiina painokelpoisena PDF-tiedostona sekä jpg-kuvana osoitteeseen info@ommel.fi sunnuntaihin 17.3.2019 mennessä. Kilpailutyöt arvioidaan nimettöminä.

Kilpailun voittajakuosi painetaan Suomessa Printscorpiolla kotimaiselle trikoolle (singleneulos 94 % puuvillaa, 6 % elastaania), jonka leveys on 150 cm ja paino 170 g/m2.

Kilpailun ohjeet ja säännöt

Osallistuminen

 • Yksi suunnittelija voi lähettää kilpailuun korkeintaan kaksi kuosia ja tehdä niistä korkeintaan kaksi väriversiota.
 • Kilpailuun lähetettävä kuosi tulee valmistaa kankaan levyiseen raporttiin ja sen tulee olla käytettävissä sellaisenaan. Ommel ry pidättää oikeuden poistaa kilpailusta kuosit, jotka vaativat suurempaa työtä niiden saattamiseksi tuotantoon. Ommel ry:llä on oikeus muokata kuoseja painoteknisistä syistä. Mahdollisista muutoksista ilmoitetaan suunnittelijalle.
 • Tekniset vaatimukset:
  • Jätä valmis kilpailutyö painokelpoisena PDF-tiedostona sekä 800px x 800px -kokoisena jpg-tiedostona (esikatselua varten, ei tarvitse sisältää koko kankaan leveyttä).
  • Jatkuvaan tulostukseen riittää 1:1 eli 100 % kokoinen mallikerta.
  • Kuvan tarkkuussuositus on 150-200 dpi.
  • Maalaus/piirros/valokuvatyyppiset kuvat on yleensä paras jättää lähtöprofiileihinsa (esim. AdobeRGB tai sRGB) ja muunnos tehdään Printscorpiossa. Vektorigrafiikassa värit voi määritellä esimerkiksi Pantone TPX- tai Solid C -kartan mukaan, josta värit muutetaan Printscorpiossa kankaalle.
  • Tarkista raporttitiedostosi ennen lähetystä. Tavallisimpia virheitä ovat valkoiset linjat reunoissa, epäjatkuvuus tai väärä koko.
 • Kilpailutyöt lähetetään osoitteeseen info@ommel.fi.
 • Kilpailuaika on 17.3.2019 asti. Määräajan jälkeen tulleita kuoseja ei huomioida.

Voittajan valinta

 • Ommel ry:n hallituslaisista muodostuva esiraati valitsee kilpailuun toimitetuista töistä jatkoon viisi kappaletta, korkeintaan yhden per osallistuja. Ommel ry:n jäsenet valitsevat lopullisen voittajan äänestämällä. Kuosit esitellään niin esiraadille kuin lopullisessa äänestyksessä nimettöminä. Suunnittelijan nimi julkaistaan vasta kilpailun päätyttyä.
 • Voittaja saa palkkioksi kuosista 300 euroa sekä kolme metriä painatettua kangasta. Rahakorvaus maksetaan verotettavana käyttökorvauksena joko verokortilla tai ennakkoperintärekisteriin kuuluvalle yritykselle.
 • Suunnittelijan kanssa tehdään kirjallinen sopimus kuosin käytöstä. Suunnittelija ei saa sopimuksen voimassaolon aikana suunnitella muita tuotteita, jotka voidaan sekoittaa kilpailuun tarjottuun kuosiin.
 • Kilpailun voittanutta kuosia ei saa tarjota/saattaa tuotantoon muualla vuoden 2019 aikana.
 • Voittaneen kuosin suunnittelija luovuttaa Ommel ry:lle käyttöoikeudet raporttiin tuottaa siitä tekstiilejä ja tekstiilituotteita. Ommel ry:lle siirtyy oikeus teettää kuosista muita yhdistystä/yhdistyksen tapahtumia tukevia pientuotteita sekä markkinointimateriaalia, tarjota jälleenmyyntiin ja saattaa markkinoille parhaaksi katsomallaan tavalla. Muiden mahdollisten tuotteiden kuin festareille painettavan kankaan teettämisestä sovitaan kuitenkin erikseen.
 • Ommel ry voi halutessaan neuvotella myös muiden kuin voittajakuosin suunnittelijan kanssa kuosien painatusoikeuksien ostamisesta erikseen sovittavalla tavalla.

Onnea kilpailuun!

Lisätietoja

Salminen Jenni

Jenni Salminen

Ommel ry:n puheenjohtaja, yrittäjä

045 697 4480

jenni@ommel.fi