Ommel ry

Yhteisöllistä ompelun iloa

Uutiset

Ommellaan yhdessä Ommel-laneissa!

ompelulanit on yhdessä ompelua

Tänä keväänä ommellaan yhdessä Ommel ry:n isännöimissä ompelulaneissa eri puolilla Suomea. Tule jakamaan ompeluniloa samanhenkisessä seurassa samalla kun surautat keskeneräiset ompeluprojektisi valmiiksi. Tapahtumissa on lanipaikkoja rajoitetusti, joten varaathan omasi ajoissa.

Mitkä ompelulanit?

Ompelulanit tarkoittaa yhteisöllistä tapahtumaa, johon jokainen osallistuja tuo oman ompelukoneen, kankaat sekä muut tarvitsemansa ompelutarvikkeet, ja ompelee yhdessä muiden kanssa. Laneilla ommellaan yhdessä, mutta erikseen – jokainen ompelee omien suunnitelmiensa mukaan.

Ompelulaneille ovat tervetulleita kaiken tasoiset ompelijat aloittelijasta ammattilaiseen. Yhteisöllisen ompelun lomassa jaetaan parhaat kaava- ja kangasvinkit sekä autetaan ongelmakohdissa eteenpäin.

Ommel ry:n järjestämät ompelulanit ovat pääsääntöisesti maksuttomia tapahtumia (mikäli saamme käyttöömme maksuttoman tilan). Mahdollisesta osallistumismaksusta on mainittu erikseen.Yhdistyksen puolesta on tarjolla osallistujien yhteiseen käyttöön silitysrauta ja -lauta, ompelulehtiä ja -kirjoja sekä kahvia ja teetä. Myös omia eväitä on hyvä varata mukaan.

Ompelun ohella lanitapahtumissa on mahdollisuus tulla ideoimaan kesäkuussa Espoossa järjestettävää Ommel 2019 -festivaalia sekä keskustelemaan yhdistyksen muusta toiminnasta.

Ommel ry:n ompelulanit keväällä 2019:

Tarkemmat lisätiedot lähetetään sähköpostitse ilmoittautuneille.

2.–3. helmikuuta Näyttelykeskus WeeGee, Tapiola, Espoo

 

2.–3. helmikuuta PaaPii Designin tehtaanmyymälä, Kokkola

 

2.–3. helmikuuta Mereenin myymälä, Joensuu

 

23. MAALISKUUTA SAlapakka, HELSINKI (Katariinankatu 1)

Klo 11–21

Mukaan mahtuu klo 11–16 seitsemän osallistujaa ilmoittautumisjärjestyksessä sekä klo 16–21 neljä ompelijaa lisää. Ilmoittautuminen tämän linkin kautta.

 

23. maaliskuuta Componenta Finland Oy:n tilat, Pori (Vanhasahankatu 3)

Klo 12–18

Mukaan mahtuu 50 osallistujaa. Ilmoittautuminen tämän linkin kautta.

 

23. maaliskuuta Lapin koulutuskeskus redu, Rovaniemi (Jokiväylä 9)

Klo 10–18

Mukaan mahtuu 17 osallistujaa ilmoittautumisjärjestyksessä. Ilmoittautuminen tämän linkin kautta.

 

23. MAALISKUUTA MONItoimitalo 13, TAMPERE (Satakunnankatu 13)

Klo 12–18

Mukaan mahtuu 50 osallistujaa. Ikäraja 15 vuotta. Ilmoittautuminen tapahtumaan on päättynyt.

 

23. maaliskuuta Dream Circuksen tehtaanmyymälä, VarkauS (Mestarintie 1)

Klo 11–17

Mukaan mahtuu 15 osallistujaa ilmoittautumisjärjestyksessä. Ilmoittautuminen tämän linkin kautta.

 

27.–28. huhtikuuta SEDUn tilat, Seinäjoki (Kirkkokatu 10)

La 27.4. klo 10–18, su 28.4. klo 10–16

Ompelulanit ovat osa Ommel x Taito EP -tapahtumaa, jossa yhdistyvät ompeluaiheiset kurssit, työpajat, kangamyynti sekä ompelulanit. Tutustu tapahtumaan ja ilmoittaudu mukaan Taito EP:n verkkosivuilla. Tapahtuman ompelulanit ovat maksulliset (12€/10€).

 

Vuoden suurimmat ompelulanit järjestetään Ommel 2019 -festareilla 7.9.6.2019. Tämän tapahtuman lanipaikat ovat maksullisia, ja ne tulevat myyntiin maaliskuun alussa tällä sivustolla.

 

Haluaisitko Ommel-lanit omalle paikkakunnallesi? Ompelulanien taustalla on joukko vapaaehtoisia ompeluharrastajia. Mikäli olet kiinnostunut olemaan mukana järjestelyissä, ota yhteyttä Unnaan.

Lisätietoja

Ahonen Unna

Unna Ahonen

varapuheenjohtaja

040 659 3981