Ommel ry

Yhteisöllistä ompelun iloa

Uutiset

Ommel ry:lle Vuoden Käsityöteko 2018 -palkinto

Ommel ry:lle Vuoden Käsityöteko 2018 -palkinto

Ommel ry:lle on myönnetty Vuoden Käsityöteko 2018 -palkinto. Tunnustus jaettiin Seinäjoen Käsityömessuilla 5. lokakuuta.

Palkinnon myöntäneet Taito Etelä-Pohjanmaa ry sekä Etelä-Pohjanmaan Pytinki Oy kiittävät Ommel ry:tä ompeluharrastuksen, kotimaisen kangasdesignin sekä alan menestyksen edistämisestä.

Erityinen huomio palkinnon perusteluissa annettiin onnistuneelle Ommel-festivaalille, joka järjestettiin ensimmäistä kertaa tämän vuoden kesäkuussa. Tapahtuma keräsi paikalle 3 000 kävijää, yli 40 näytteilleasettajaa, vapaaehtoisia, luennoitsijoita sekä muita ompelun ystäviä.

Nyt Espoossa järjestetyn tapahtuman toivotaan leviävän myös muualle Suomeen.

”Ommel-festivaalin kaltaiset yhteisölliset tapahtumat ovat tärkeitä kohtaamispaikkoja alan harrastajille ja ammattilaisille sekä tuovat tärkeää näkyvyyttä käsityöperinteelle. Tapahtuman sisältönä kurssit, lanit ja luennot antavat ompeluharrastajille mielenkiintoisen mahdollisuuden harrastaa yhden viikonlopun ajan kokonaisvaltaisesti, mutta halutessaan myös syventää tietämystään ja taitojaan ompelun saralla”, perustelivat palkintodiplomin ojentaneet Taito Etelä-Pohjanmaan toiminnanjohtaja Marja Hemminki-Haapoja sekä Etelä-Pohjanmaan Pytingin toimitusjohtaja Heikki Punkari.

Palkinnon vastaanotti yksi Ommel ry:n perustajista, yhdistyksen puheenjohtaja Jenni Salminen.

”On hienoa, että yhdistys ja tapahtuma on huomattu laajasti, koska Ommel ry pyrkii toimimaan valtakunnallisesti ja järjestämään ohjelmaa eri puolilla Suomea. Julkistimme juuri tiedon vuoden 2019 tapahtumasta, ja tällainen palkinto antaa energiaa lähteä järjestämään tapahtumaa toista kertaa,” iloitsee Salminen.

Seinäjoen Käsityömessuilla perinteisesti jaettavan Vuoden käsityöteko -palkinnon lisäksi myönnetään myös Vuoden käsityöyrittäjä -tunnustus. Tänä vuonna tunnustuksen sai kurikkalainen lakkitehdas Tella Oy ja sen nykyinen yrittäjä Liina-Maaria Lönnroth.