Ommel ry

Yhteisöllistä ompelun iloa

Tiedotteet

Lämmintä tunnelmaa ja yhdessä tekemistä – Ommel-festivaali yhdisti tuhannet tekijät ja kotimaiset alan yritykset

Lämmintä tunnelmaa ja yhdessä tekemistä – Ommel-festivaali yhdisti tuhannet tekijät ja kotimaiset alan yritykset

Suuri ompelufestivaali Ommel 2018 järjestettiin ensimmäistä kertaa 8.-10.6.2018 Espoon Opinmäki-kampuksella. Tapahtuma kokosi paikalle yhteensä 3 000 innokasta ompelun ystävää. Mukana oli sekä harrastajia että alan ammattilaisia.

”Tapahtuman tunnelma on syntynyt yhdessä tekemisestä. Ompelun harrastajat ovat kaivanneet Suomeen tapahtumaa, jossa voisi kokoontua tapaamaan tuttuja ja oppimaan uutta. Kävijät ovatkin viihtyneet Ommel 2018 -festivaaleilla useita tunteja tai jopa koko päivän kerrallaan”, iloitsee Jenni Salminen, tapahtuman johtaja ja Ommel ry:n puheenjohtaja.

Viikonlopun hittejä olivat muun muassa alushousumaraton, erilaiset tekniikkatyöpajat, kuten paperinahkan ompelu, kaavoituskurssit, monipuolinen luentotarjonta sekä tietysti suuri messualue myyjineen. Kotimaisen kangasdesignin tarjonta on yllättänyt kävijät ammattilaisia myöten.

”Ommel 2018 on ollut alusta asti pitkälti vapaaehtoisvoimin toteutettu tapahtuma. Lisäksi voimme kiittää paikallisia yhteistyökumppaneitamme siitä, miten hyvin järjestelyt ovat sujuneet. Esimerkiksi useampi Espoon marttayhdistys yhdisti voimansa kahvilan pitoon, ja pysäköintiä taas ovat ohjanneet partiolaiset Kirkkonummelta. Tärkeää on ollut myös se, miten upeasti Opinmäen kampus ja Suurpellon kirjasto ottivat meidät vastaan”, kertoo tapahtuman tuottaja Anna Vikström.

Tapahtuma keräsi jo ennakkoon paljon innostusta sosiaalisessa mediassa. Esimerkiksi Facebookin erilaiset ompeluryhmät synnyttävät vahvaa yhteisöllisyyttä ja ystävyyssuhteita syntyy pitkin Suomea. Tässä tapahtumassa oli mahdollisuus tavata kasvotusten.

”Tapahtumassa kokoontuivat käsityöbloggarit sekä Facebookin suurimpien ompeluryhmien, Saumavara- ja Ompeluelämää-ryhmien jäsenet kasvotusten. Nämä ovat yhteisöjä, joissa jaetaan mielellään ohjeita ja vinkkejä sekä pyydetään apua. Vuosien ajan virtuaalisesti viestitelleet ihmiset näkivät täällä livenä. Syntyi lämmin yhteenkuuluvuuden tunnelma, jota on jaettu tapahtumapäivien jälkeen aktiivisesti eri somekanavissa”, kertoo hyvillään tapahtuman viestinnästä vastannut Auri Kohola.

Kyselyitä tapahtuman jatkosta on myös esitetty tiuhaan. Positiivisen kävijäpalautteen myötä suunnitelmia ensi vuoden tapahtumasta voidaan jatkaa entistä varmempina.

Ommel ry on kesällä 2017 perustettu voittoa tavoittelematon ja yleishyödyllinen yhdistys, jonka tarkoitus on edistää ompeluharrastusta ja tukea ompeluharrastukseen liittyvää yhteisöllisyyttä sekä lisätä suomalaisen tekstiilisuunnittelun näkyvyyttä Suomessa ja kansainvälisesti.

Lisätietoja

Salminen Jenni

Jenni Salminen

Ommel ry:n puheenjohtaja, yrittäjä

045 697 4480

jenni@ommel.fi